Färg i lägenheten

Nu kommer jag kasta er tillbaka en bra bit i tiden när vi målade om vår lägenhet. Först och främst måste jag bara påtala att vilken lång tid det tog för mig innan jag valde rätt nyans. Herregud, jag stod mellan valet och kvalet i flera veckor och det kan Ruben intyga haha!

Jag är ju lite nördig när det kommer till färger, kanske är det därför jag är makeupartist?! Vi ville ha en ljusare nyans än den vi hade i gamla lägenheten, och varmare. Men när färger blir varmare så kan de också kännas för gula (nikotin), vilket vi absolut inte ville.

Först och främst måste jag börja med att slänga ut det största TACK:et till färggeniet Engla som jobbar på Björklund & Wingkvist här vid Kungsholmstorg. Vilket tålamod den tjejen har och sån hjälp hon gav mig under processens gång. Jag kände mig emellanåt som en virrig själ som aldrig kunde bestämma mig. Hon såg mig inne i butiken under flera veckors tid, när jag gång på gång köpte provburkar och frågade om nyanser. Hon svarade alltid med ett glatt humör, var otroligt trevlig och proffesionell i sitt bemötande.

Tack vare henne så kände vi oss hundra procentiga i vårt slutliga val. Så tips till er alla där hemma som ska välja färg till kommande projekt. Lägg tid på vilken nyans du vill ha och vilken känsla du vill ha av färgen vid slutresultat. Och sist men inte minst, ta hjälp av ett färgproffs som Engla.

Vi har alltid älskat färger från Lady Jotun. Deras färger är extremt fina och finishen är fantastisk! Vi ville åt en mattare känsla och gick därför på deras mattaste Pure Color, på både väggar och tak.

Vi älskar när väggar, tak och snickerier följer en röd tråd i samma kulör. Vilket givetvis blev så även i denna lägenhet. Alla snickerier målades med Lady Jotuns snickerifärg silkesmatt. Kan rekommendera den före deras supermatta om man vill kunna torka av fönsterbrädor, lister osv då den är lite ”glansigare” utan att vara glansig. Vi hade den supermatta i vår lägenhet på Tomtebogatan och kände inte alls att den var lika funktionell som den ”halvmatta”. Smaken är dock som baken – så återigen vill jag poängtera att det är viktigt att lita på sin egen magkänsla också och inte förlita sig endast på mig hehe 🙂

Här kommer ett tips för dig som ska måla om hemma. Investera i en färgspruta!

Den har varit min bästa vän många gånger! I denna lägenhet målade jag in alla taklister, takrosetter, stuckatur, dörrar, snickerier samt alla fönster. Något tidskrävande att täcka fönstren, men när det väl är gjort så går det så himla fort. Otroligt effektivt och du sparar en hel del tid. Ni som stått och målat fönster och alla små detaljer vet hur mycket tid och kraft det tar. När jag väl gick över varje fönster tog det ca 4-5 min per enhet. Det var både kul och effektivt!

Stuckaturen i taket sprutmålade jag två omgångar. Detta gjordes efter att väggarna samt taket var inmålat en gång.

Här ovan kan ni se skillnad mellan vitt och den beigevita kulören vi tillslut blandade ihop. Här är väggar och tak inmålat en gång, i väntan på att takstuckatur samt takrosett ska målas in. Älskar när man ser skillnad mot det vita. För i grund och botten upplevs nyansen ljus, men ser man färgen mot vitt så upplevs den absolut inte vitvit.

Vi valde en NCS-nyans (S 0603 Y40R) som var varmare, men med en aning röd ton i sig. Det gjorde att jag fick exakt den känslan jag ville ha. Här kommer mitt inlägg innan jag väl valde nyansen i lägenheten, och lite tips kring det (HÄR).

Får också passa på att tacka min mamma och pappa för hjälp när det kommer till målning av lägenheten. Även lilla Miris fick vara med ❤️

Har ni några frågor så kommentera gärna på inlägget. Kram @makeupevelina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *